Actueel

Realisatie overeenkomst Wet DBA

Het heeft even mogen duren - om precies te zijn bijna een jaar -, maar afgelopen week ontving Willem Slot van Van Geemen de goedkeuring van de Belastingdienst van de door hem, in samenwerking met Abma Schreurs Advocaten Notarissen, opgestelde overeenkomst van opdracht.

Van Geemen was op zoek naar een (model)overeenkomst van opdracht die - na afschaffing van de VAR verklaring - zou voldoen aan de nieuwe regelgeving rondom de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Daarnaast moest deze overeenkomst het ook mogelijk maken dat Van Geemen zzp’ers meerdere malen per jaar opdrachten, anders dan op projectbasis, kon verstrekken, zonder daar elke keer een nieuwe overeenkomst voor op te stellen. Een dergelijk model was nog niet beschikbaar en wel degelijk wenselijk in de bouwwereld, naar de mening van Slot.

Met de goedgekeurde overeenkomst kunnen zelfstandigen (opdrachtnemers) voor opdrachtgevers in de bouwwereld 'gewoon' op uurbasis aan het werk. Uiteraard gelden hierbij alle vereisten van zelfstandigheid. Een wenselijke doorbraak in de bouwwereld en een mooie uitkomst van een samenwerking tussen twee Waterlandse ondernemers.

Heeft u vragen over het voorgaande? Neem dan gerust contact op met Van Geemen of met Abma Schreurs Advocaten Notarissen.