Geschiedenis

Ruim 100 jaar geleden, in de tijd van paard en wagen, leefden mensen nog zonder machines om het werk te verrichten, zoals dat tegenwoordig gebruikelijk is. Aanvankelijk was Van Geemen dan ook een handelsonderneming die werkte en handelde in fossiele brandstoffen als turf. Na de Tweede Wereldoorlog kwam hier steeds meer transportwerk bij en transporteerde het familiebedrijf allerlei soorten materiaal. Vaak ging dit transport over water, met trekschuiten en paarden. Pas rond 1950 schafte Van Geemen zijn eerste vrachtauto aan; een legerauto uit de oorlog met een laadbak van 5 kubieke meter.

 

 

 

 

 

 

Het laden en lossen gebeurde nog met de hand. Een aantal jaar later werd een deel van deze noeste lichamelijke arbeid vervangen door een transportband, zodat men het zand niet meer in de hoge bak hoefde te scheppen. In de daaropvolgende jaren kwamen de draglines, rupskranen, wielladers en vrachtwagens met grote capaciteit. Op het bedrijfsterrein van Van Geemen aan de Oosterweg was tot voor kort een Ruston dragline uit 1950 aanwezig, die jarenlang zijn dienst heeft bewezen.

Het familiebedrijf uit de Purmer heeft langzaam maar zeker naam gemaakt en zijn expertise ruimschoots bewezen in de grond-, weg- en waterbouw. Kenmerkend voor Van Geemen is dat we niet vóór, maar samen werken aan het tot stand brengen van diverse projecten. Ook in de toekomst bedenken we samen met onze opdrachtgevers de juiste oplossingen, die zorgen voor een goede samenwerking en uitstekende kwaliteit. Dat hebben we al meer dan 100 jaar gedaan en dat blijven we nog zeker 100 jaar doen.

Kipwagen
Advertentie
C & A - Amsterdam 1965
C & A - Amsterdam 1965
IJsbaan Volendam
IJsbaan Volendam
Jachthaven Gaasperplas
Kerkstraat Monnickendam
Nemo Amsterdam
Streekziekenhuis Hoorn
Vesting Monnickendam