Herstel landhoofd Kwakelbrug Edam

In opdracht van Gemeente Edam-Volendam gaat Van Geemen binnenkort van start met de renovatie van het landhoofd van de Kwakelbrug in Edam. Aan de Kwakelsteegzijde voldoet het landhoofd niet aan de gewenste kwaliteit.

Priem Kwakelbrug in Edam

In 2013 heeft Van Geemen de Kwakelbrug in zijn geheel gerestaureerd. Toen werd onder andere de nieuwe priem vervaardigd. Ook is het brugdek volledig vernieuwd en werd de brug grondig gereinigd en voorzien van een nieuwe laag verf. Doordat wij goed bekend zijn met de situatie ter plaatse, is aan Van Geemen gevraagd het landhoofd verder uit te werken. Wij hebben daarin onder andere zorggedragen voor de vergunningstekening, het technisch bodemonderzoek, de paal- en constructieberekeningen. 

Nu de engineering is afgerond en goedgekeurd zal het nieuwe landhoofd worden vervaardigd. Deze zal worden opgebouwd uit een betonnen constructie, waardoor wij gedeeltelijk de oude situatie kunnen behouden, door middel van funderingsherstel. Al het metselwerk zal weer in oorspronkelijke staat worden teruggebracht met oude metselstenen. Het geheel zal worden gefundeerd middels een trillingsarm paalsysteem.

Priem Kwakelbrug in Edam
Priem Kwakelbrug in Edam
Priem Kwakelbrug in Edam